Zorgserre krijgt plek

Zorgserre krijgt plek

Sassenheim - Vorig jaar maart werd vanuit het Zorgpact Teylingen de Zorgserre gepresenteerd. Een initiatief met als doel dat de inwoners van Teylingen zo lang mogelijk, comfortabel, zelfstandig kunnen blijven wonen. De zorgserre, is een op maat gemaakte unit die aansluitend aan de achterzijde van een eengezinswoning direct aan de gevel wordt geplaatst. De zorgbehoevende bewoner kan zo blijven wonen in zijn eigen huis.

Via de zorgpartijen worden mensen geïnformeerd over mogelijk gebruik van de Zorgserre en tal van inwoners hebben zich afgelopen tijd gemeld om van de Zorgserre gebruik te kunnen maken maar zijn, om diverse redenen, ook weer afgehaakt. Manager Wonen bij Vooruitgang, Johan van Buren, heeft diverse gesprekken met mensen gevoerd: ‘het blijft voor bewoners lastig voor te stellen hoe een Zorgserre achter de woning wordt geplaatst. Vandaar dat we hebben besloten om de Zorgserre daadwerkelijk bij een lege huurwoning in de Hyacintenstraat te plaatsen en te gebruiken als modelwoning. Niet alleen individuele inwoners maar ook personeel van zorginstellingen in de Bollenstreek kunnen dan een kijkje komen nemen, met name thuiszorgteams. Beelden zeggen meer dan duizend woorden, het beklijft dan beter.’, meent Van Buren.

Vorig jaar ontving het initiatief Zorgserre een bedrag van € 10.000,= van het Innovatiefonds Rabobank Bollenstreek. Dat wordt nu ingezet om de modelwoning te realiseren.

Gert-Jan van Egmond, aannemer en deelnemer in het ‘Langer Comfortabel Thuis’ netwerk is verantwoordelijk voor de realisatie. Van Egmond: ‘Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen maar woningen zijn daar niet altijd op ingericht. Daarom werken diverse organisaties waaronder de gemeente, ondernemers en woningcorporaties samen om dit te verbeteren. Het doel van het project is bewustwording. Het plaatsen van een Zorgserre is een hele klus maar vaak is met kleine ingrepen het huis al veiliger en comfortabeler te maken.”

 

Partners

Schrijf je in op onze nieuwsbrief